KÉRDEZZEN BÁTRAN!

Kérdezzen

Foglaláshelp

2013.01.03 10:00
Ha Ön is kérdezni szeretne, jó helyen jár! Bátran tegye fel kérdéseit, akkor is, ha úgy gondolja, hogy amit kérdezne, az "hülyeség". A Veraweb-en ez a fogalom nem létezik!            

Hol teheti fel kérdését?

2013.01.03 10:01
A "kérdezzen" fülre kattintva, a lap alján tud tőlem tanácsot kérni. Minden kérdésre válaszolok. Kérdését a e-mail-ben is felteheti, a "kérdezzen" fülre kattintva, a KAPCSOLAT űrlap kitöltésével. Adja meg nevét (nem szükséges valódi név megadása), e-mail címét. A tárgy mezőbe kérem adja...

FONTOS! Ha már kérdezett, és újabb kérdést szeretne feltenni:

2013.01.03 10:03
Tisztelt Kérdező! Először is köszönöm szépen, hogy megtisztel bizalmával, és hozzám fordul. Rövid idő alatt sok kérdés érkezett, melyeket legjobb tudásom és tapasztaltom szerint igyekszem/igyekeztem megválaszolni. Kérésem Ön felé, hogy ha már adtam választ a kérdésére, és szeretne még kérdést...

Kérdések/válaszok ARCHÍVUM

2013.02.05 12:31
Kedves Érdeklődő! A régebbi kérdések/válaszok (olvasói kívánságra) archívumba kerülnek. Az áttekinthetőség kedvéért a kérdéseket és az arra adott válaszaimat tárgyuk szerint kategorizálva találja meg.        

Téma: Kérdezzen

Végrehajtás térülése

B. Hajnalka | 2018.01.11

Tisztel Veraweb!
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogyha a végrehajtó által kiszámított költségek egy összegben kifizetésre kerültek, azonban 6. hónapon keresztül letiltást foganatosított, akkor az az összeg, melyet letiltott visszajár? Elvileg az a pénz letétben van nála. A túlfizetésből vonhat le díjakat? Mi a menete ennek? Köszönettel és üdvözlettel B. Hajnalka

Köszönet

Teréz | 2017.09.30

Tisztelt Veraweb!
Ezúton hálásan köszönöm a segítséget, amit az Ön által készített oldaltól, Öntől kaptam. Tájékoztatásul leírom az előzményeket:
Féltestvéremtől örököltem egy lakott házrészt, amit adósság terhelt.
A közjegyző az első tárgyaláson elmondta, hogy ha az örökölt érték kisebb, mint az adósság, akkor egyszerűen visszautasíthatom. Ha viszont több az örökség, mint az adósság, akkor lemondásom esetén átszáll a gyerekeimre (ráadásul a hitelezők még évek múlva is benyújthatják igényüket, azon felül. amiről tudomásunk van, de én legkésőbb a hagyatéki tárgyaláson utasíthatom vissza, utána már nem.) A oldalán található, örökség visszautasítására vonatkozó minta alapján én és gyerekeim megszerkesztettük a visszautasító iratot. SIKERÜLT!!! A közjegyző kizárt minket az örökségből. HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM A SOK HASZNOS INFORMÁCIÓT. Sok sikert, minden jót kívánok. Teréz

Végrehajtás szüneteltetése

Elemér | 2017.08.24

Tisztelt Veraweb!
Nem tudom, hogy tudna-e tanácsot adni a helyzetemre?
A problémám az, hogy végrehajtóhoz került a banki tartozásom, ami miatt elkezdték letíltani a fizetésem. Mivel több banknak is tartozom, a bérem 50%-át vonják! Próbáltam egyezkedni a végrehajtóval és a bankokkal, de olyan összegeket kérnek részletfizetésre, amit nem tudok kigazdálkodni!
Viszont, mivel vonják a fele fizetésem, olyan helyzetbe kerültem, hogy a lakhatásom forog veszélybe, mivel nem tudok minden számlát időben fizetni.
Édesanyámmal élek, aki rokkantnyugdíjas.
Van-e lehetőségem felfüggesztést, vagy szüneteltetést kérnem?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel!
Elemér

Telefonszamla tartozas

Budai Erika | 2017.08.15

Tisztelt Veraweb!

A tanácsát kérem mert kétségbe vagyok esve.
Múlt év márciusába megismertem egy ferfit 4 honapra ra ugy gondoltam bizhatok benne, elofizeteses telot neki vettem 0 forintra a nevemre most marciustol kezdve nem fizette pedig hiaba van nevemen ő hasznalta és 260 000 ft adosagott fel.
Hol léttérol nem tudok de a bejentett cimet tudom.
Én ezt nem tudom egybekofizetni es nem is merem el mert nem en csinaltam. Sajnos ha maskent megy gondoltam rendorsegre megyek, mert akarom hogy mast is megkárositson.
Nekem nincs segitom egyedul nevelem a gyerekem.
Utana néztem különbözö társkeresőn hirdeti magat.
Kérek szépen adjon tanácsot mert a behajtási osztaly raszall a fizetesemre nem lesz fizetesem plusz ez a szemet megusza.

Zavaros eljárás

Kis Anita | 2017.08.03

Kedves Veraweb!

2008-ban devizahitelt vettünk föl. Azaz volt élettársam vette fel, mint adós, én pedig mint adóstárs felajánlottam a házam mint fedezetet. 5 évig percre pontosan fizettünk, ezt követően a törlesztőrészlet felugrott a háromszorosára, ezt fizetni nem tudtuk.
Hosszas huzavona után, 2017 április közepén sikerült megállapodást kötnie volt élettársamnak az OTP Faktoringgal szóban. Azt mondták, hogy kb. 3 héten belül kiküldik postai úton, egyik példányát postafordultával, aláírva küldje vissza, ezt követően küldik az első 3 havi törlesztőrészlet csekkjét..
A megállapodás 3 héten belül nem érkezett meg és május 5-én volt élettársam azzal szembesült, hogy a fizetésének 33%-át letiltották. Telefonos megkeresésre a Faktoring azt mondta, hogy ez így rendben van, mert még a megállapodás előtt ki lett adva végrehajtónak az ügy, de mihelyt beérkezik az új megállapodás szerinti 2 havi törlesztőrészlet, a letiltást visszavonják. Megállapodás és csekk még mindig nem érkezett.
Június elején szintén le volt tiltva a volt élettársam fizetéséből a 33%, megállapodás még mindig nem érkezet...
Június 6-án végre megkaptuk a megállapodást, amely 2017. május 29-i dátummal volt ellátva (6 héttel később került papírra, mint az április közepi szóbeli megállapodás). A nyomtatott megállapodásban szerepelt a volt élettársam mint adós, azonban én sem mint jelzálogkötelezett, sem mint adóstárs, sőt sehogy nem voltam feltüntetve.
Aláírva, postafordultával vissza lett küldve, megnyugodtunk, hogy rendeződőben vannak a dolgok.
Június 9-én viszont az a meglepetés ért, hogy amikor kaptam a bankomtól a reggeli egyenlegközlő SMS-t, az Unicredit Banknál vezetett HUF számlámon közel - 16 millió Ft volt, az EUR számlámon pedig - 54 ezer Euro.
Felhívtam a bankot, mire közölték, hogy végrehajtói foglalás történt, mindkét számlámra ráterhelték a több, mint 10 millió Ft-os követelést, plusz közel 5 milliót, mint kamatot és egyéb költségeket.
Felfoghatatlan volt, hogy ugyanarra a hitelre a volt élettársamtól ''A'' végrehajtó fizetési letiltást eszközölt, miközben ''B'' végrehajtó (tehát teljesen két különálló végrehajtó) hatóságilag ráterheli kétszer is az összeget az én bankszámláimra. (Mivel az EUR és HUF számlám egy bankkártyával működik, a banki egyenlegem - 32 millió Ft volt).

Lefénymásoltattuk a megállapodást, aminek másolatát én is elküldtem az ÉN végrehajtómnak, a volt párom is az Ő végrehajtójának. Volt élettársamnak azt mondta a végrehajtó, hogy ez így rendben van, ha érvényes megállapodás született, akkor következő fizetéséből nem vonnak.
Az ''én végrehajtóm'' levélben válaszolt, hogy saját hatáskörében nem cselekedhet feloldás ügyben, hiába küldtem el neki a megállapodást.
Ekkor írtam az OTP Faktoringnak, mivel telefonos beszélgetéseink nem vezettek eredményre, csak azt mondták, ha az első 2 havi törlesztőrészlet beérkezik a volt páromtól, akkor tudnak lépni. Gondoltam a levél útján történő megkeresés eredményesebb lesz.

Válasz ugyan nem érkezett, de június 22-én leemelt róla a végrehajtó 74000 Ft-ot és 1 hónappal zárolás után feloldották a számlámat. Azonnal átutaltam közvetlen az OTP Faktoring számlaszámára az aktuális törlesztőrészletet.

Mivel a törlesztés fizetésének a határideje a hónap 25. napja, most július végén volt élettársam telefonon érdeklődött az addig beérkezett befizetések felől. Kiderült, hogy abból a kétszer 28ezer Ft-ból, amit május, június hónapban levont az ő végrehajtója a fizetéséből, egy fillér sem érkezett az OTP Faktoringhoz. Ugyanígy abból a 74ezer Ft-ból sem, amit az én végrehajtóm emelt le a számlámról. A Faktoringos ügyintéző szerint ez teljesen rendben van, mivel a letiltás 3-4. hónapjától kezd el a végrehajtó a végrehajtást kérőnek utalni, addig az ő saját munkadíjaként magánál tartja a levont összeget.
A teljes meglepetés azonban ma ért, amikoris a volt élettársam telefonált, hogy újra letiltották a fizetése 33%-át... Teljes a káosz.

A történések rövidítve:
Április közepe: Szóbeli megállapodás volt élettársam és az OTP Faktoring között.
Május 5: Volt élettársam fizetéséből ''A'' végrehajtó letilt 28ezer Ft-ot.
Június 5. Volt élettársam fizetéséből ''A'' végrehajtó letilt 26ezer Ft-ot.
Június 6. Megérkezik a megállapodás, (ebben sem mint adóstárs, sem mint jelzálogkötelezett nem szerepelek) amit volt élettársam aláírva, postafordultával visszaküld. Ebben az első törlesztőrészlet, 41ezer Ft 2017. június 25. napjával esedékes.
Június 9. Ráterheli ''B'' végrehajtó az EUR bankszámlámra az 54ezer Eurót és a HUF számlámra a 15millió Ft-ot.
Június 22. Leemel ''B'' végrehajtó a számlámról 74ezer Ft.-ot.
Július 5. Volt élettársam fizetéséből nem volt letiltás.
Július 7. Feloldásra kerülnek a bankszámláim.
Július 20. Átutalom a Faktoringnak az aktuális 41ezer Ft törlesztőrészletet.
Július 28. Érdeklődésünkre a Faktoring csak az általam átutalt befizetést erősíti meg, a végrehajtók által leemelt összegekből nem érkezett be egy fillér sem.
Augusztus 3. Volt élettársam fizetéséből újra le lett tiltva a 33%.

Felfoghatatlan számomra, hogy EGY tartozást hogyan adhatnak ki két különálló végrehajtónak, illetve az is, hogy bár érvényes megállapodás születik, a végrehajtást nem függesztik fel? Az is érthetetlen számomra, hogy a külön-külön tőlünk levont összegből egyik végrehajtó sem teljesített utalást az OTP Faktoring felé.

Szeretném tudni merre induljak el ennek a zavaros ügynek a rendezésére, mert egyre zavarosabb így ez az egész.
Válaszát előre is köszönöm!

végrehajtás elévülése

istván | 2017.07.26

egy olyan ügyben kérném a segítségét amely több mint 12 éve nyugszik. Akkor amikor az ügy kezdődött a követelés nem volt behajtható mivel hogy nem volt mit behajtani, kérdésem az, hogy ennyi idő elteltével, ha nem történt időközben semmilyen végrehajtási cselekmény sz ügyben bekövetkezett- e az elévülés. Szíves tájékoztatását előrre is köszönöm.

Re:végrehajtás elévülése

istván | 2017.07.26

T.Veraweb! Még csak azt szertném megkérdezni, hogy a felfüggesztés vagy a szüneteltetés szakítja meg az eljárás menetét.

Re:végrehajtás elévülése

Szi István | 2017.07.28

Kedves István. Gyakorlatból tudom, hogy 5 év az elévülés, amennyiben ez idő alatt nem kezdeményezte a végrehajtás ujraindítását, folytatását sajna nincs mit tenni. "12 éve nyukszik", ezt nem igazából értem. A Végrehajtó amikor tájékoztatta, hogy adósságának nincs semmije a nevén, jövedelme sincs (szó szerint), akkor tájékoztatta, vagy kellett volna, hogy a végrehajtás szünetel. A szünetelést ha újra el akatrja indítani a vh munkadíjának 50%-nak befizetése után (min.35e.ft.) lehet. A szünetelés megküldésében szerepelni kellene az 5 év elévülési idő. Nem egyszerű ügy 12 év után. Ajánlom hívja fel a végrahajtót, hogy lehet e tenni valamit. Sok sikert, én 9 éve küzdök.

Végrehajtásnál probléma lépett fel.

Szi István | 2017.07.20

Tisztelt Veraweb!

Lányom vőlegényének kölcsönadtam egy jelentős összeget, de nem fizette vissza. Ebből per, perek lettek. Az első per az összegről szolt, melyet meg is ítéltek (I.-II.).
Ekkor adós ingyenesen átíratta apjára az ingatlanját.

A második perben (I.-II.) a bíróság a a tulajdonost arra kötelezte, hogy az első perben megítélt összeg erejéig az ingatlanból, követelésem kiegyenlítésének tűrésére kötelezte az adós apját (a jelenlegi tulajdonost). A bíróság megállapította, hogy a szerződés velem szemben hatálytalan, az apját és a vőlegényt arra kötelezte, hogy tűrje az ingatlanból az adósság részéig történő kiegyenlítését a követelésem erejéig.
Az első perben szünetelt a végrehajtás, mert az adósnak nem volt semmije a nevén.
Most a második per (vagyon elvonás) alapján a végrehajtást újra indítottam. A végrehajtó közölte, hogy adós nevén nincs ingatlan, eredménytelen a végrehajtás. Csak az adós nevén lévő vagyontárgyakat lehet végrehajtás alá vonni. Kvázi az ingatlant nem, mert az jelenleg is apja nevén van, hiába vaj jogerős ítéletem. . De azt is „közölték”, hogy valakitől meg kéne kérdezni, hogy jogutódlás megállapítását kéne kérnem (valahogy adós nevére visszakerüljön az ingatlan). Kérdés: Mit tegyek? Milyen eljárást kezdeményezzek? Hogyan tudom elindítani és milyen nyomtatvánnyal? Az eljárás mennyibe kerülhet? Sajnos a pereket mind megnyertem, de a megítélt összeghez nem jutok évek óta. Sajnos a kölcsön és a pereskedés anyagilag (is) „padlóra küldött”. Válaszát előre is nagyon köszönöm, Tisztelettel

Re:Végrehajtásnál probléma lépett fel.

szila István | 2017.07.24

Tisztelt VeraWeb!
Egyáltalán működik ez az oldal, vagy csak adatgyűjtésre való, vagy csak én vagyok türelmetlen? Vállaszt még nem kaptam :( :(
- Bár ahogy elnézem a hozzászólásokra sincs reakció.
Vagy csak nyár van?
Tisztelettel:
Szila István

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Kapcsolat