GYIK

Az oldal használata valóban ingyenes?

Igen, tényleg nem kell fizetni.

Hol tudok regisztrálni?

Egyenlőre az oldal használatához nem szükséges regisztráció.

Muszáj a saját nevemet megadnom, ha kérdezek?

Nem, bármilyen nevet meg lehet adni.

Az oldal használata anonim?

Igen, teljes mértékben anonim, hiszen semmilyen adatot nem kell megadni.

Hol tudom feltenni a kérdéseimet?

A "kérdezzen" fülre kattintva, a lap alján tud tőlem tanácsot kérni.

Minden kérdésre válaszolok.

Kérdését a e-mail-ben is felteheti, a "kérdezzen" fülre kattintva, a KAPCSOLAT űrlap kitöltésével. Adja meg nevét (nem szükséges valódi név megadása), e-mail címét. A tárgy mezőbe kérem adja meg kérdésének témáját (pl, végrehajtás, részletfizetés...), végül az "üzenet" mezőben teheti fel kérdését. Ez után a "mehet" gombra kattintva küldheti el nekem üzenetét.

Felhívom figyelmét, hogy az e-mailben történő megkeresések megválaszolása több időt vesz igénybe, mint a Veraweb-en jelentkező segítség kérések.

Tájékoztatom, hogy az e-mailben küldött kérdések is olvashatóak lesznek a Veraweben.

Email-ben is fel tudom tenni a kérdéseimet?

Kérdését a e-mail-ben is felteheti, a "kérdezzen" fülre kattintva, a KAPCSOLAT űrlap kitöltésével. Adja meg nevét (nem szükséges valódi név megadása), e-mail címét. A tárgy mezőbe kérem adja meg kérdésének témáját (pl, végrehajtás, részletfizetés...), végül az üzenet mezőben teheti fel kérdését. Ez után a mehet gombra kattintva küldheti el nekem üzenetét.

Felhívom figyelmét, hogy az e-mailben történő megkeresések megválaszolása több időt vesz igénybe, mint a Veraweb-en jelentkező segítség kérések.

Tájékoztatom, hogy az e-mailben küldött kérdések is olvashatóak lesznek a Veraweben.

 

Mennyi idő múlva kapok választ a kérdésemre?

Hétköznap a délutáni/kora esti órákban tudok válaszolni, hétvégén a lehetőségeimhez képest akár napközben is.

Csak végrehajtással kapcsolatos kérdéseket lehet feltenni?

 Elsősorban ezzel kapcsolatos kérdéseket várok.

A "végrehajtás' egy igen tág fogalom. Amenyiben nem biztos benne, hogy amit kérdezne, az vonatkozik-e a végrehajtásra, bátran tegye fel kérdését, és  ha tudok, természetesen segítek.

 

Miért van az, hogy vannak kisebb időszakok, mikor nem tudok kérdést feltenni?

Ez azért lehetséges, mert valószinüleg éppen szerkesztem, fejlesztem az oldalt, hogy minél hasznosabb információkat tudjak megosztani Önnel.

 

Miért nem tudom letölteni az iratmintákat?

Az iratminták, mint ahogy a "neve" is utal rá, csak minták, és nem "kész" dokumentumok. Irányadó jelleggel kerültek fel az oldalra.

Szavazás

Megtalálta a weboldal használatával kapcsolatos kérdésére a választ?

Igen, megtaláltam. (72)
81%

Sajnos nem találtam meg. (17)
19%

Összes szavazat: 89

Amennyiben nem találta meg technikai kérdésére a választ, kérem jelezze a lap alján található fórumban.

Téma: GYIK

behajto cég - végrehajtó

Ricsi | 2016.07.21


Tisztelt Uram,

Itt dolgoztam Magyarországon és a repülőtéren rámlőcsöltek egy bankhitelt amelyet könnyelműen elfogadtam , hisz jól futott a szekér. Autóvásárlásra költöttem. Időközben az autó totálkáros lett, megszünt a munkám, elköltöztem HUN -ból (nem EU), nem vagyok Hun állampolgár. Nem tudtam fizetni a részleteket és a bank eladta a tartozásomat egy behajtó cégnek . Nem tudnak elérni csak email-ben, nincs sem ingóságom sem ingatlanom. Nem tervezek visszajönni Magyarországra. Az adósságot szeretném kifizetni , de 1-2 évig nem tudok törleszteni mert egészségügyi gondjaim vannak és munkanélküli. Mitévő legyek ? Vegyem - e fel a kapcsolatot a behajáó céggel vagy várjak addig amig tudok törleszteni ? Milyen sorrendben és ütemben fognak történni a dolgok ? Mennyi idő kb. mire végrehajátsra kerül sor ? Mivel nem tudnak elérni van -e az elévülésnek bármi esélye ? Előre is köszönöm a válaszokat.

Végrehajtás, árverezés

Kiss János | 2016.06.30

Tisztelt Veraweb!
Érdeklődni szeretnék a végrehajtási ügyemben. A végrehajtóm fele van egy nagyobb összegű felhalmozódott közüzemi tartozás a lakásomra. Jelenleg árverezés alatt van az ingatlanom. Beszéltem a végrehajtóval amennyiben én beviszek jelentősebb összeget mig le nem zárul az árverés akkor azonnal leveszik árverésről és irunk egy szerződést. Áruljuk a lakást és jött most egy konkrét vevő aki tett is ajánlatot és kisebb előleget tud adni ami elég a végrehajtónak hogy levegyék árverésről a többit hitelbe tudná rendezni. Kérdéssem a következő lenne: A vevőm behitelezhezné az ingatlanomat ha én elintézem a végrehajtót magát a lakást végrehajtás alól levetetni és a fent maradó közüzemi tartozás ellenébe a vevő betudja-e hitelezni a lakásom, hogy abból kifizessen és rendezzem az adóságom? Köszönöm mihamarabbi válaszát!
Kiss János

Új hozzászólás hozzáadása