KÉRDEZZEN BÁTRAN!

Kérdezzen

Foglaláshelp

2013.01.03 10:00
Ha Ön is kérdezni szeretne, jó helyen jár! Bátran tegye fel kérdéseit, akkor is, ha úgy gondolja, hogy amit kérdezne, az "hülyeség". A Veraweb-en ez a fogalom nem létezik!            

Hol teheti fel kérdését?

2013.01.03 10:01
A "kérdezzen" fülre kattintva, a lap alján tud tőlem tanácsot kérni. Minden kérdésre válaszolok. Kérdését a e-mail-ben is felteheti, a "kérdezzen" fülre kattintva, a KAPCSOLAT űrlap kitöltésével. Adja meg nevét (nem szükséges valódi név megadása), e-mail címét. A tárgy mezőbe kérem adja...

FONTOS! Ha már kérdezett, és újabb kérdést szeretne feltenni:

2013.01.03 10:03
Tisztelt Kérdező! Először is köszönöm szépen, hogy megtisztel bizalmával, és hozzám fordul. Rövid idő alatt sok kérdés érkezett, melyeket legjobb tudásom és tapasztaltom szerint igyekszem/igyekeztem megválaszolni. Kérésem Ön felé, hogy ha már adtam választ a kérdésére, és szeretne még kérdést...

Kérdések/válaszok ARCHÍVUM

2013.02.05 12:31
Kedves Érdeklődő! A régebbi kérdések/válaszok (olvasói kívánságra) archívumba kerülnek. Az áttekinthetőség kedvéért a kérdéseket és az arra adott válaszaimat tárgyuk szerint kategorizálva találja meg.        

Téma: Kérdezzen

Végrehajtási eljárás

Gőgös Miklósné | 2018.12.12

Férjemmel az OTP-nél Társkártyások voltunk, de ezt nem vették figyelemben és nem is közölték velünk azt, hogy nekik figyelniük kell kinek van tartozása. Mivel a végrehajtó közölte ilyen esetben az OTP-nek figyelnije kellene, hogy kinek a nevén van incasso! Így azt vettük észre, hogy férjem fizetését levonták ami jogtalan mivel nekem van tartozásom. A végrehajtó iroda közölte, hogy ők nem tudnak mit csinálni menjünk az Intrum Justitia Zrt.-hez. De ők mit tudnak csinálni, ha már az összeget elutalták. Szeretném kérni a segítségét mit lehet ilyenkor tenni, ha jogtalan levonás történ saját hibánkon kivül. Minden igazolást beszereztem hozzá, hogy a fizetés a férjem nevére küldték és én mint adós incassozták a számlát.Hogyan jutna vissza hozzánk ez a pénz. 195.000.-FT-ból levontak 124.000.Ft-ot azt sem értem, hogy lehetséges ez. Tudomásom szerint a max 50%-ig lehet. De mivel nem az én tartozásom, hogy tehetnek ilyet. Ebben szeretnék mielőbbi segítséget kérni. Válaszukat előre is köszönöm

Hitel ajánlat.

Mr. Excel | 2018.12.08

Szüksége van egy személyes vagy üzleti kölcsönre stressz és gyors jóváhagyás nélkül? Ha igen, vegye fel velünk a kapcsolatot ma, mivel jelenleg kiemelkedő kamatozású hiteleket kínálunk. A hitelünk biztonságos és biztonságos, További információkért és alkalmazásért kérjük, válaszoljon erre az e-mailre: (excelservices.managementonline@gmail.com)

Hitel ajánlat.

árverés-vh

Magdus | 2018.11.30

Üdvözlöm!
Tanácsát kérném vh ügyben: az otthonunk árverés alá került, külön van feltéve a férjem része és külön az enyém. A vh-nál van-e lehetőség árverésen kívül megvenni a házat, ha viszünk vevőt? Ha igen, kikáltási/minimál áron van-e erre lehetőség? Ha igen, mennyi időn belül kell kifizetni? Válaszát előre is köszönöm!

letiltás

Pintér Anita | 2018.11.27

Abban az esetben ha az adóstól vonják a munkabéréből a tartozást akkor a kezestől is lehet vonni?
Köszönöm válaszát.

EXTRA KAMAT

T Timea | 2018.10.28

Tisztelt Veraweb!

Segitségre lenne szükségem....
A Budapest Banknál volt egy hitelkártyám,amit felmondtak...végrehajtóhoz került a tartozásom.
Mivel gyeden voltam,gy nem tudták vonni a jövedelmemből a tartozást.
Csekkes fizetésben állapodtunk meg....2 éve fizetem rendszeresen a pénzt.
Úgy gondoltam,hogy kb lejárt a tartozásom (500.000 Ft),telefonos megkeresésemre azt mondták,hogy még mindig annyival tartozom,mert a kamatok folyamatosan mennek rá...mert hitelkártya volt,ezért extra kamat meg rá.
A hitelszerződés felmondása után,hogy kamatozhat tovább a tartozás?
Nem záródik le a hitel egy fix összeggel,amit aztán ki kell fizetni?
Úgyanúgy él tovább a szerződés,vagy sem?!
Köszönöm a segítséget...várom a választ:
Üdv

tringernetimi@citromail.hu

T Timea | 2018.10.28

Tisztelt Veraweb!

Segitségre lenne szükségem....
A Budapest Banknál volt egy hitelkártyám,amit felmondtak...végrehajtóhoz került a tartozásom.
Mivel gyeden voltam,gy nem tudták vonni a jövedelmemből a tartozást.
Csekkes fizetésben állapodtunk meg....2 éve fizetem rendszeresen a pénzt.
Úgy gondoltam,hogy kb lejárt a tartozásom (500.000 Ft),telefonos megkeresésemre azt mondták,hogy még mindig annyival tartozom,mert a kamatok folyamatosan mennek rá...mert hitelkártya volt,ezért extra kamat meg rá.
A hitelszerződés felmondása után,hogy kamatozhat tovább a tartozás?
Nem záródik le a hitel egy fix összeggel,amit aztán ki kell fizetni?
Úgyanúgy él tovább a szerződés,vagy sem?!
Köszönöm a segítséget...várom a választ:
Üdv

ingatlan elidegenitése

Pircsi1980 | 2018.09.04

Tisztelt Veraweb!Édesanyám huszonöt éve él együtt az élettársával egy olyan igatlanban,amiben a nevelőapámnak egy negyed házrésze van.Aszülők már nem élnek,és a testvérei közül egyről van tudomásunk,aki nem érdeklődött ezalatt a huszonöt év alatt a ház állapotáról.azt szeretném tudni,hogy lehetőség van e elidegeniteni az ingatlant,mivel én lennék az örökös,milyen procedúrával jár ez és illetéket kellene e fizetni utána?kérem segitségét!!!

Nem látok tisztán

László Péter | 2018.08.28

Tisztelt Veraweb!

Lenne pár kérdésem végrehajtással kapcsolatban, ha kaphatnék segítséget, megköszönném!

Lefoglalásra került a tulajdonomban levő gjmű. A végrehajtó 2018. 05. 29-ével küldte ki az erről szóló jegyzőkönyvet, amit nem vettem át, mivel nem azon a címen tartózkodom. Tudomásom szerint a tv. úgy fogalmaz, hogy a másodszori kiküldést - ha átveszik, ha nem - kézbesítettnek kell venni. Másodjára erre 2018. 07. 25-én került erre sor. A végrehajtó iroda még 06. hóban értesítette az illetékes okmányirodát a gjmű lefoglalásáról. Ez így törvényes, azaz, hogy a másodszori értesítést megelőzően, legalább egy jó hónappal már intézkedtek az okmányiroda felé, azaz meg sem várták a kézbesítés tv-ben előírt rendjét?

Másodszor rendelkezem rendszeres jövedelemmel. A végrehajtási tv-ben azt olvastam, hogy a végrehajtónak elsősorban a jövedelemből kell megpróbálni letiltatni a kérdéses összeget, azaz a tartozást és egyéb költségeket és csak miután az nem vezet eredményre - megállapítást nyer, hogy pld. nincs -, akkor kezdeményezhetik az ingóság lefoglalását. Esetemben meg sem kísérelték ezt. Ez így jogszerű?

Miután minden költség rendezett lett - én csak a földhivataltól értesültem a végrehajtás bejegyzéséről -, a másodjára kézbesített iratokból viszont megállapítottam, hogy van legalább 33 ezre Ft, amivel még elvileg tartozom, mármint az iratban foglaltak szerint. Ekkora már a végrehajtó iroda intézkedett a földhivatal felé a végrehajtási jog törléséről, illetve a gjmű foglalásának megszüntetéséről is. Kértem írásban, hogy tájékoztassanak, hogy milyen tartozásom van még, mi az a kb 33 ezer Ft különbözet okozhatja, mivel én úgy látom, hogy azt még be kellene fizetnem, de semmi válasz. A levelemben 3 kérdést tettem fel és megadtam az elérhetőségemet. Ide - és ezt csak tőlem tudhatták - megküldték a gjmű lefoglalásának megszüntetésére irányuló átiratukat, amit az okmányiroda is megkapott. Azaz egyértelmű, hogy ezt az iratot csak a megelőző levelemre küldhették meg, de semmi másra nem válaszoltak (kértem ugye a 33 ezer sorsáról a tájékoztatást és azt is, hogy amennyiben valóban minden ki van fizetve - ezt előzőleg telefonon két esetben is megerősítették -, akkor erről is adjanak ki egy igazolást). Szóval jött egy levél, amiben még megszólítás sincs, csak egy irat és a felmerült két kérdéseimre semmi válasz. Ezt megteheti a végrehajtó, azaz, hogy megtagadja a válaszadást a tevékenységével kapcsolatban, ami rám is tartozik, hiszen én voltam a végrehajtás elszenvedője?

Továbbá kérhetem-e a végrehajtó irodától, hogy mutassák ki tételesen, hogy a gjmű lefoglalása konkrétan milyen költségekkel járt. Mivel én úgy érzem, hogy a jogszerű az lett volna, ha először megpróbálják letiltani a béremből az adott összeget és a tv. szerint, csak ezt követheti az ingóság lefoglalása. A jövedelmem egyébként egyértelműen lehetővé tette volna az összeg letiltását.

Továbbá azt is meg szeretném kérdezni, hogy az jogszerű-e, hogy lefoglalták a gjmű-vet, de (szerencsére) a forgalomból nem vonták ki, így sem a törzskönyvét, sem a forgalmi engedélyét nem "vették" el. Mindemellett az összes és most már rendelkezésemre álló iratból arra lehet következtetni, hogy az autó ki volt a forgalomból vonva. Persze az okmányiroda sem tudott a kivonásról (személyesen meg is erősítették). Ugyan azt olvastam a tv-ben, hogy okmányok nélkül is le lehet foglalni a gjmű-vet, de arról nem láttam semmit, hogy a forgalomból történő kivonás mellőzhető-e?

Köszönettel!

Adósság végrehalytás

jolán | 2018.07.31

Tisztelt Veraweb Az lenne a kérdésem hogy a végrehajtó zárolta a kártyámat 1 kiskoru gyerekem van egyedül nevelem igy semmi pénzem nincs a megélhetésünkre sajnos sehogyan nem tuom felvenni vele a kapcsolatot hogy legalább valamennyit tudjak leveni a kártyámról szóval azt szeretném kérdezni hogy van e joga a végrehajtónak az egész fizetésemhez és a családi pótlékhoz és hova tudnénk ilyen esetben fordulni Köszönettel jolán

Végrehajtói árverésen vett ház

Fehér Gábor | 2018.07.23

Tisztelt Szakértő!
Olyan jellegű problémával állok szemben hogy vettem egy házat árverésen rendben kifizettem mindent birtokbaadási jegyzőkönyvben rögzítve lett minden óraállás amivel átvettem a házat hatósági tanú jelenlétével. A gázt és a villanyt gond nélkült átírták a nevemre, de a vízszolgáltató azt mondja illetve levélben is közölte hogy amíg tartozás van a fogyasztási helyen. Nem én halmoztam fel a tartozást ami 351000ft én jogtalannak tartom hogy engem sulytanak más hibájábol mikor teher és tartozásmentes házat vettem. Válaszát köszönöm

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Kapcsolat