KÉRDEZZEN BÁTRAN!

Kérdezzen

Foglaláshelp

2013.01.03 10:00
Ha Ön is kérdezni szeretne, jó helyen jár! Bátran tegye fel kérdéseit, akkor is, ha úgy gondolja, hogy amit kérdezne, az "hülyeség". A Veraweb-en ez a fogalom nem létezik!            

Hol teheti fel kérdését?

2013.01.03 10:01
A "kérdezzen" fülre kattintva, a lap alján tud tőlem tanácsot kérni. Minden kérdésre válaszolok. Kérdését a e-mail-ben is felteheti, a "kérdezzen" fülre kattintva, a KAPCSOLAT űrlap kitöltésével. Adja meg nevét (nem szükséges valódi név megadása), e-mail címét. A tárgy mezőbe kérem adja...

FONTOS! Ha már kérdezett, és újabb kérdést szeretne feltenni:

2013.01.03 10:03
Tisztelt Kérdező! Először is köszönöm szépen, hogy megtisztel bizalmával, és hozzám fordul. Rövid idő alatt sok kérdés érkezett, melyeket legjobb tudásom és tapasztaltom szerint igyekszem/igyekeztem megválaszolni. Kérésem Ön felé, hogy ha már adtam választ a kérdésére, és szeretne még kérdést...

Kérdések/válaszok ARCHÍVUM

2013.02.05 12:31
Kedves Érdeklődő! A régebbi kérdések/válaszok (olvasói kívánságra) archívumba kerülnek. Az áttekinthetőség kedvéért a kérdéseket és az arra adott válaszaimat tárgyuk szerint kategorizálva találja meg.        

Téma: Kérdezzen

EXTRA KAMAT

T Timea | 2018.10.28

Tisztelt Veraweb!

Segitségre lenne szükségem....
A Budapest Banknál volt egy hitelkártyám,amit felmondtak...végrehajtóhoz került a tartozásom.
Mivel gyeden voltam,gy nem tudták vonni a jövedelmemből a tartozást.
Csekkes fizetésben állapodtunk meg....2 éve fizetem rendszeresen a pénzt.
Úgy gondoltam,hogy kb lejárt a tartozásom (500.000 Ft),telefonos megkeresésemre azt mondták,hogy még mindig annyival tartozom,mert a kamatok folyamatosan mennek rá...mert hitelkártya volt,ezért extra kamat meg rá.
A hitelszerződés felmondása után,hogy kamatozhat tovább a tartozás?
Nem záródik le a hitel egy fix összeggel,amit aztán ki kell fizetni?
Úgyanúgy él tovább a szerződés,vagy sem?!
Köszönöm a segítséget...várom a választ:
Üdv

tringernetimi@citromail.hu

T Timea | 2018.10.28

Tisztelt Veraweb!

Segitségre lenne szükségem....
A Budapest Banknál volt egy hitelkártyám,amit felmondtak...végrehajtóhoz került a tartozásom.
Mivel gyeden voltam,gy nem tudták vonni a jövedelmemből a tartozást.
Csekkes fizetésben állapodtunk meg....2 éve fizetem rendszeresen a pénzt.
Úgy gondoltam,hogy kb lejárt a tartozásom (500.000 Ft),telefonos megkeresésemre azt mondták,hogy még mindig annyival tartozom,mert a kamatok folyamatosan mennek rá...mert hitelkártya volt,ezért extra kamat meg rá.
A hitelszerződés felmondása után,hogy kamatozhat tovább a tartozás?
Nem záródik le a hitel egy fix összeggel,amit aztán ki kell fizetni?
Úgyanúgy él tovább a szerződés,vagy sem?!
Köszönöm a segítséget...várom a választ:
Üdv

ingatlan elidegenitése

Pircsi1980 | 2018.09.04

Tisztelt Veraweb!Édesanyám huszonöt éve él együtt az élettársával egy olyan igatlanban,amiben a nevelőapámnak egy negyed házrésze van.Aszülők már nem élnek,és a testvérei közül egyről van tudomásunk,aki nem érdeklődött ezalatt a huszonöt év alatt a ház állapotáról.azt szeretném tudni,hogy lehetőség van e elidegeniteni az ingatlant,mivel én lennék az örökös,milyen procedúrával jár ez és illetéket kellene e fizetni utána?kérem segitségét!!!

Nem látok tisztán

László Péter | 2018.08.28

Tisztelt Veraweb!

Lenne pár kérdésem végrehajtással kapcsolatban, ha kaphatnék segítséget, megköszönném!

Lefoglalásra került a tulajdonomban levő gjmű. A végrehajtó 2018. 05. 29-ével küldte ki az erről szóló jegyzőkönyvet, amit nem vettem át, mivel nem azon a címen tartózkodom. Tudomásom szerint a tv. úgy fogalmaz, hogy a másodszori kiküldést - ha átveszik, ha nem - kézbesítettnek kell venni. Másodjára erre 2018. 07. 25-én került erre sor. A végrehajtó iroda még 06. hóban értesítette az illetékes okmányirodát a gjmű lefoglalásáról. Ez így törvényes, azaz, hogy a másodszori értesítést megelőzően, legalább egy jó hónappal már intézkedtek az okmányiroda felé, azaz meg sem várták a kézbesítés tv-ben előírt rendjét?

Másodszor rendelkezem rendszeres jövedelemmel. A végrehajtási tv-ben azt olvastam, hogy a végrehajtónak elsősorban a jövedelemből kell megpróbálni letiltatni a kérdéses összeget, azaz a tartozást és egyéb költségeket és csak miután az nem vezet eredményre - megállapítást nyer, hogy pld. nincs -, akkor kezdeményezhetik az ingóság lefoglalását. Esetemben meg sem kísérelték ezt. Ez így jogszerű?

Miután minden költség rendezett lett - én csak a földhivataltól értesültem a végrehajtás bejegyzéséről -, a másodjára kézbesített iratokból viszont megállapítottam, hogy van legalább 33 ezre Ft, amivel még elvileg tartozom, mármint az iratban foglaltak szerint. Ekkora már a végrehajtó iroda intézkedett a földhivatal felé a végrehajtási jog törléséről, illetve a gjmű foglalásának megszüntetéséről is. Kértem írásban, hogy tájékoztassanak, hogy milyen tartozásom van még, mi az a kb 33 ezer Ft különbözet okozhatja, mivel én úgy látom, hogy azt még be kellene fizetnem, de semmi válasz. A levelemben 3 kérdést tettem fel és megadtam az elérhetőségemet. Ide - és ezt csak tőlem tudhatták - megküldték a gjmű lefoglalásának megszüntetésére irányuló átiratukat, amit az okmányiroda is megkapott. Azaz egyértelmű, hogy ezt az iratot csak a megelőző levelemre küldhették meg, de semmi másra nem válaszoltak (kértem ugye a 33 ezer sorsáról a tájékoztatást és azt is, hogy amennyiben valóban minden ki van fizetve - ezt előzőleg telefonon két esetben is megerősítették -, akkor erről is adjanak ki egy igazolást). Szóval jött egy levél, amiben még megszólítás sincs, csak egy irat és a felmerült két kérdéseimre semmi válasz. Ezt megteheti a végrehajtó, azaz, hogy megtagadja a válaszadást a tevékenységével kapcsolatban, ami rám is tartozik, hiszen én voltam a végrehajtás elszenvedője?

Továbbá kérhetem-e a végrehajtó irodától, hogy mutassák ki tételesen, hogy a gjmű lefoglalása konkrétan milyen költségekkel járt. Mivel én úgy érzem, hogy a jogszerű az lett volna, ha először megpróbálják letiltani a béremből az adott összeget és a tv. szerint, csak ezt követheti az ingóság lefoglalása. A jövedelmem egyébként egyértelműen lehetővé tette volna az összeg letiltását.

Továbbá azt is meg szeretném kérdezni, hogy az jogszerű-e, hogy lefoglalták a gjmű-vet, de (szerencsére) a forgalomból nem vonták ki, így sem a törzskönyvét, sem a forgalmi engedélyét nem "vették" el. Mindemellett az összes és most már rendelkezésemre álló iratból arra lehet következtetni, hogy az autó ki volt a forgalomból vonva. Persze az okmányiroda sem tudott a kivonásról (személyesen meg is erősítették). Ugyan azt olvastam a tv-ben, hogy okmányok nélkül is le lehet foglalni a gjmű-vet, de arról nem láttam semmit, hogy a forgalomból történő kivonás mellőzhető-e?

Köszönettel!

Adósság végrehalytás

jolán | 2018.07.31

Tisztelt Veraweb Az lenne a kérdésem hogy a végrehajtó zárolta a kártyámat 1 kiskoru gyerekem van egyedül nevelem igy semmi pénzem nincs a megélhetésünkre sajnos sehogyan nem tuom felvenni vele a kapcsolatot hogy legalább valamennyit tudjak leveni a kártyámról szóval azt szeretném kérdezni hogy van e joga a végrehajtónak az egész fizetésemhez és a családi pótlékhoz és hova tudnénk ilyen esetben fordulni Köszönettel jolán

Végrehajtói árverésen vett ház

Fehér Gábor | 2018.07.23

Tisztelt Szakértő!
Olyan jellegű problémával állok szemben hogy vettem egy házat árverésen rendben kifizettem mindent birtokbaadási jegyzőkönyvben rögzítve lett minden óraállás amivel átvettem a házat hatósági tanú jelenlétével. A gázt és a villanyt gond nélkült átírták a nevemre, de a vízszolgáltató azt mondja illetve levélben is közölte hogy amíg tartozás van a fogyasztási helyen. Nem én halmoztam fel a tartozást ami 351000ft én jogtalannak tartom hogy engem sulytanak más hibájábol mikor teher és tartozásmentes házat vettem. Válaszát köszönöm

letiltás/végrehajtás

M.Péter86 | 2018.07.05

Üdvözlöm!
Egy kb 5 éves hitelemet újra indították egyhónapja! A tőke rész 800e ft körül volt jelenleg 2,5 m ft-ot követel a bank. Ennek ha elkezdeném a részlet fizetést 10 év alatt 4,8 m ft-ot kellene vissza fizetnem.(Ez 6x-os pénz!!!)
KB 2 évig tudtam fizetni a részleteket ,utána betegség/kirugás illetve alkalmi munkák miatt nem kerestem annyit hogy tudjam fizetni. Mikor bejelentett álláshoz jutottam,megkerestem a bankot e-mailben illetve telefonon(rögzítő) az adataim változásáról és hogy a levelezési címemre küldjék a csekeket. Se e-mailen, sem telefonon, sem levélben nem kerestek 3 évig, mostanáig. Az e-mail még meg van! A kérdésem az lenne, hogy kénytelen vagyok-e befizetni a kamatos kamattal megspékelt hitelemet részletekben 10évig fizetni vagy van lehetőségem korrekcióra az ügyben hogy ennél kevesebbet fizesek?Mondjuk a 3 évvel ezelőtti állapotát a hitelemnek. A munkáltatómnál természetesen vonják ettől a hónaptól a 33%-ot a fizetésemből!
Válaszát/válaszukat előre is köszönöm

végrehajtónak átutalt pénz eltünt

Andrásné Szaszkó Anna | 2018.06.20

Tisztelt Cím!A két éve kifizetett tartozás végrehajtói költségét 2018.január 8.án ,a végrehajtó által közölt összegben átutaltam a végrehajtó számlájára és vártam a lezárási határozatot és az ingatlanról való törlést.Sajnos nagyon türelmes voltam,bár két e mailt is írtam a végrehajtónak,de csak most június elején szembesültem azzal,hogy a végrehajtói iroda megszünt.Január 1-el átvette az ügyeket egy másik végrehajtó.Elmentem hozzá,megmutattam a végrehajtási lapot,a folyószámla kivonatot,amin átutaltam a díjat az előző végrehajtónak.Azt a választ kaptam,hogy az előző végrehajtó üres számlát adott át és ezért még mindig kifizetetlen a tartozásom.Az előző végrehajtó már nem Kamarai tag,így a Kamara nem tud eljárni.Az ügyészség gyűjti az adatokat,polgári peres eljárásról beszéltek,de nem kaptam semmilyen konkrét választ.Hová tudok fordulni?Nem kell az új végrehajtónak elfogadni a befizetés tényét,lezárni a végrehajtást és majd Ő perel,ha akar?Tanácstalan vagyok!Várom válaszát!

végrehajtás felfűggesztés-korlátozás-megszüntetés

kovacs lajos | 2018.04.21

válás vh ügyben kérem megy a végrehajtás
többlethasználatra feleségemnek felperes részitélettel 2012évben-4.5millft. (természetbenimegosztással) fele-felemértékben osztott és osztatlan résszel a 2 fok itélet 2016 évben---- a tulajdonához tapadó költségek megfizetése alól nem mentesúl 141§ régi is 1959 IV. sz hivatkozott
beadtam 2017.2.21 - vh ellen beszámításra a felperes felé számlák bizonylatok alapján 8millft-tartok nyilván-korlátozást megszüntetést terjesztettem elő
hosszas keresetpontositás után vh számról perszámra tették át és 2017.dec 18-kérték milyen szerződés közjegyzői okirat igazolja a tartozást
-próbáltam -hivatkoztam 2018 március 21 hogy a felpertessel (volt feleségem) volt a kézzel irt szerződés de eltüntette az ügyvédjével 2008-ban(ügyvédet akkor nem engedte meghalgatni)
valamint a feleségem kft-je használta az ingatlant mely megszünt a per ideje alatt 2008 dec18-ban
mit tudjak az itélet alapján hivatkozva a több mint 10 éves ingatlanához tapadó kiadást amit helyette fizetek a mai napig---nem is lakik itt az ingatlanban-nem fizet
bizonylatokkal számlákkal igazolva az üzemelés fenntartás javítások beszámitását a többhasználatra mit udok csinálni mert közben megy az árverés a végrehajtótol ui. kérésemre nem függesztették fel -de még érdemleges válasz nem történt-köszönettel

Re:végrehajtás felfűggesztés-korlátozás-megszüntetés

kovacs lajos | 2018.04.21

doki1kovacs1@gmail.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Kapcsolat