KÉRDEZZEN BÁTRAN!

Kérdezzen

Foglaláshelp

2013.01.03 10:00
Ha Ön is kérdezni szeretne, jó helyen jár! Bátran tegye fel kérdéseit, akkor is, ha úgy gondolja, hogy amit kérdezne, az "hülyeség". A Veraweb-en ez a fogalom nem létezik!            

Hol teheti fel kérdését?

2013.01.03 10:01
A "kérdezzen" fülre kattintva, a lap alján tud tőlem tanácsot kérni. Minden kérdésre válaszolok. Kérdését a e-mail-ben is felteheti, a "kérdezzen" fülre kattintva, a KAPCSOLAT űrlap kitöltésével. Adja meg nevét (nem szükséges valódi név megadása), e-mail címét. A tárgy mezőbe kérem adja...

FONTOS! Ha már kérdezett, és újabb kérdést szeretne feltenni:

2013.01.03 10:03
Tisztelt Kérdező! Először is köszönöm szépen, hogy megtisztel bizalmával, és hozzám fordul. Rövid idő alatt sok kérdés érkezett, melyeket legjobb tudásom és tapasztaltom szerint igyekszem/igyekeztem megválaszolni. Kérésem Ön felé, hogy ha már adtam választ a kérdésére, és szeretne még kérdést...

Kérdések/válaszok ARCHÍVUM

2013.02.05 12:31
Kedves Érdeklődő! A régebbi kérdések/válaszok (olvasói kívánságra) archívumba kerülnek. Az áttekinthetőség kedvéért a kérdéseket és az arra adott válaszaimat tárgyuk szerint kategorizálva találja meg.        

Téma: Kérdezzen

letiltás/végrehajtás

M.Péter86 | 2018.07.05

Üdvözlöm!
Egy kb 5 éves hitelemet újra indították egyhónapja! A tőke rész 800e ft körül volt jelenleg 2,5 m ft-ot követel a bank. Ennek ha elkezdeném a részlet fizetést 10 év alatt 4,8 m ft-ot kellene vissza fizetnem.(Ez 6x-os pénz!!!)
KB 2 évig tudtam fizetni a részleteket ,utána betegség/kirugás illetve alkalmi munkák miatt nem kerestem annyit hogy tudjam fizetni. Mikor bejelentett álláshoz jutottam,megkerestem a bankot e-mailben illetve telefonon(rögzítő) az adataim változásáról és hogy a levelezési címemre küldjék a csekeket. Se e-mailen, sem telefonon, sem levélben nem kerestek 3 évig, mostanáig. Az e-mail még meg van! A kérdésem az lenne, hogy kénytelen vagyok-e befizetni a kamatos kamattal megspékelt hitelemet részletekben 10évig fizetni vagy van lehetőségem korrekcióra az ügyben hogy ennél kevesebbet fizesek?Mondjuk a 3 évvel ezelőtti állapotát a hitelemnek. A munkáltatómnál természetesen vonják ettől a hónaptól a 33%-ot a fizetésemből!
Válaszát/válaszukat előre is köszönöm

végrehajtónak átutalt pénz eltünt

Andrásné Szaszkó Anna | 2018.06.20

Tisztelt Cím!A két éve kifizetett tartozás végrehajtói költségét 2018.január 8.án ,a végrehajtó által közölt összegben átutaltam a végrehajtó számlájára és vártam a lezárási határozatot és az ingatlanról való törlést.Sajnos nagyon türelmes voltam,bár két e mailt is írtam a végrehajtónak,de csak most június elején szembesültem azzal,hogy a végrehajtói iroda megszünt.Január 1-el átvette az ügyeket egy másik végrehajtó.Elmentem hozzá,megmutattam a végrehajtási lapot,a folyószámla kivonatot,amin átutaltam a díjat az előző végrehajtónak.Azt a választ kaptam,hogy az előző végrehajtó üres számlát adott át és ezért még mindig kifizetetlen a tartozásom.Az előző végrehajtó már nem Kamarai tag,így a Kamara nem tud eljárni.Az ügyészség gyűjti az adatokat,polgári peres eljárásról beszéltek,de nem kaptam semmilyen konkrét választ.Hová tudok fordulni?Nem kell az új végrehajtónak elfogadni a befizetés tényét,lezárni a végrehajtást és majd Ő perel,ha akar?Tanácstalan vagyok!Várom válaszát!

végrehajtás felfűggesztés-korlátozás-megszüntetés

kovacs lajos | 2018.04.21

válás vh ügyben kérem megy a végrehajtás
többlethasználatra feleségemnek felperes részitélettel 2012évben-4.5millft. (természetbenimegosztással) fele-felemértékben osztott és osztatlan résszel a 2 fok itélet 2016 évben---- a tulajdonához tapadó költségek megfizetése alól nem mentesúl 141§ régi is 1959 IV. sz hivatkozott
beadtam 2017.2.21 - vh ellen beszámításra a felperes felé számlák bizonylatok alapján 8millft-tartok nyilván-korlátozást megszüntetést terjesztettem elő
hosszas keresetpontositás után vh számról perszámra tették át és 2017.dec 18-kérték milyen szerződés közjegyzői okirat igazolja a tartozást
-próbáltam -hivatkoztam 2018 március 21 hogy a felpertessel (volt feleségem) volt a kézzel irt szerződés de eltüntette az ügyvédjével 2008-ban(ügyvédet akkor nem engedte meghalgatni)
valamint a feleségem kft-je használta az ingatlant mely megszünt a per ideje alatt 2008 dec18-ban
mit tudjak az itélet alapján hivatkozva a több mint 10 éves ingatlanához tapadó kiadást amit helyette fizetek a mai napig---nem is lakik itt az ingatlanban-nem fizet
bizonylatokkal számlákkal igazolva az üzemelés fenntartás javítások beszámitását a többhasználatra mit udok csinálni mert közben megy az árverés a végrehajtótol ui. kérésemre nem függesztették fel -de még érdemleges válasz nem történt-köszönettel

Re:végrehajtás felfűggesztés-korlátozás-megszüntetés

kovacs lajos | 2018.04.21

doki1kovacs1@gmail.com

Érdeklődés

Kirsch Béláné | 2018.04.05

Tisztelt Veraweb!

Kaptam egy levelet a végrehajtótól hogy fizessem be az 1 milló 160 ezer forintot azt sem tudom, hogy mi csak annyi van irva hogy 2005.-ös tartozás én azóta semmiféle papirt nem kaptam és át sem vettem és most nem értem, hogy 13 év után miért kérik ezt tölem. Az elévülés az nem 5 év? és most akkor mit tehetek kérem a tanácsát. Előre is köszönöm Kirschné

birósági idézés bkv csekk miatt

Livia | 2018.03.23

Tisztelt cim!
Azt szeretném megtudni, hogy ha regi bkv csekket nem fizettem be es most birosagi idezest kuldtek, kotelezo vegig mennem ezen az eljarason vagy valamikepp befizethetnem anelkul?
Köszönöm segitseget!

végrehajtás

Tass vezér | 2018.02.24

T.Veraweb!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy tanácsot kérjek végrehajtási ügyemben.Mit tudok tenni ha a végrehajtást kérő lakásbérleti dij elmaradásanak összegét ugy adta meg mintha a párommal nem fizettünk volna semmit.A bérleményben kb7hónapot laktunk.Köszönöm válaszát!Persze ennél bonyolultabb az ügy a fizetési meghagyás postázásától kezdve.De most a végrehajtási cselekményt szeretném megszüntetni a hamis összegel kapcsolatban.Minden egyes pénzátadásról van átvételi dokumentumunk!

Gépjármű forgalomból történő kivonása

Zarándi Eszter | 2018.01.30

Tisztelt Veraweb!
Problémám a következő:
Egy behajtó céghez került adósságomat több éven keresztül törlesztettem, de nem akart csökkenni a tartozás. A tartozás eredeti összege 200000 Ft. volt mely ez alatt az idő alatt közel 1 millió forintra duzzadt. Jelenleg a tartozás kb. 400000 Ft.Hivatkoztak nyilvántartási díjra, magas kamatra és egyéb költségekre. Megunva a kínlódást abbahagytam a törlesztést és így végrehajtásra került sor. A nyugdíjamból vonják a tartozást. 2016.-ban a végrehajtó gépkocsimra elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztetett be. 2017 novemberében kaptam a kormányhivataltól egy határozatot, hogy 14 napon belül adjam le a forgalmit és rendszámot. Ekkor a végrehajtót felkeresve egyezséget ajánlottam a hitelező felé havi plusz fizetést vállalva és csak azt kértem, hogy a jármű forgalomban maradhasson mivel csak ebben az esetben tudom előteremteni a szükséges plusz fizetni valót. Ez havi 100000 Ft. törlesztés a nyugdíjamból levont összeg felett. Végrehajtást kérő el is fogadta az egyezséget. Közben mivel a egy elsőfokú kormányhivatali határozatban rendelték el a forgalomból történő kivonást beadtam egy fellebbezést is melyben leírtam, hogy zajlik az egyezség megkötése. Az egyezség megkötéséről a végrehajtó 2017.12.13.-i dátummal tájékoztatott és egyben leírta, hogy tájékoztatja, illetve megküldi az illetékes okmányirodának, "hogy a lefoglalt gépjárművet a foglalás fenntartása mellett a forgalomba visszahelyezni szíveskedjen."
A mai napon (2018.01.30) a postás meghozta a fellebbezés elutasításáról a határozatot és, hogy 5 napon belül adjam le az okmányokat és a rendszámot.
Leírják még azt is, hogy az ügyintéző a végrehajtót megkereste az ügy tisztázása végett, de a végrehajtó a tértivevényen átvett levélre nem válaszolt.
Természetesen tájékoztattak ebben a határozatban, hogy jogszabálysértésre való hivatkozással bírósági felülvizsgálatot kérhetek.
Sajnos a jármű forgalomból való kivonása azt eredményezi, hogy nem tudok az egyezségnek eleget tenni, ráadásul mint vállalkozó elveszítek több komoly ügyfelet is.
Véleményem szerint nem történt jogszabálysértés ezért az illetékes bírósághoz beadandó felülvizsgálati kérelmem sorsa enyhén szólva is kétséges.

Végrehajtás térülése

B. Hajnalka | 2018.01.11

Tisztel Veraweb!
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogyha a végrehajtó által kiszámított költségek egy összegben kifizetésre kerültek, azonban 6. hónapon keresztül letiltást foganatosított, akkor az az összeg, melyet letiltott visszajár? Elvileg az a pénz letétben van nála. A túlfizetésből vonhat le díjakat? Mi a menete ennek? Köszönettel és üdvözlettel B. Hajnalka

Köszönet

Teréz | 2017.09.30

Tisztelt Veraweb!
Ezúton hálásan köszönöm a segítséget, amit az Ön által készített oldaltól, Öntől kaptam. Tájékoztatásul leírom az előzményeket:
Féltestvéremtől örököltem egy lakott házrészt, amit adósság terhelt.
A közjegyző az első tárgyaláson elmondta, hogy ha az örökölt érték kisebb, mint az adósság, akkor egyszerűen visszautasíthatom. Ha viszont több az örökség, mint az adósság, akkor lemondásom esetén átszáll a gyerekeimre (ráadásul a hitelezők még évek múlva is benyújthatják igényüket, azon felül. amiről tudomásunk van, de én legkésőbb a hagyatéki tárgyaláson utasíthatom vissza, utána már nem.) A oldalán található, örökség visszautasítására vonatkozó minta alapján én és gyerekeim megszerkesztettük a visszautasító iratot. SIKERÜLT!!! A közjegyző kizárt minket az örökségből. HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM A SOK HASZNOS INFORMÁCIÓT. Sok sikert, minden jót kívánok. Teréz

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Kapcsolat