behajtás

banki behajtás,végrehajtás

Henrietta | 2014.01.08

Tisztelt Veraweb!
Abban szeretném a segítségét kérni,hogy jelenleg adoot személynek hitel tartozás miatt fizetés letiltása van 33%-ban.Az illető hamarossan válik,és a gyerektartás kiteszi fizetésének 50%-át ezáltal nem fognak tudni a továbbiakban tiltani a fizetéséből banki tartozást.Az illetőnek semmi nincs a tulajdonában,ingatlan sem,egy autónak a tulajdonosa,aminek más személy az üzemben tartója.A behajtást ilyen esetben hogy érvényesítik?A gyerekek még fiatalok pár évesek,tehát a gyerektartás még nagyon sokáig akár több mint 15 évig is tiltják.Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel.

Re:banki behajtás,végrehajtás

Veraweb | 2014.01.08

Tisztelt Henrietta!

Több végrehajtás esetén a munkabér 50%-a is letiltható. Mivel említette, hogy ezt kiteszi a gyermektartás, valóban nem tudnak majd újabb letiltást eszközölni.
Az autót, aminek az adós a tulajdonosa (üzembentartó személye nem számít) lefoglalja majd a végrehajtó, és árverés útján értékesíteni fogja. 
Ha egyelőre nincs más foglalható vagyon, akkor szünetelni fog az eljárás. Amint lesz foglalható vagyon, a végrehajtó folytatja az eljárást.
Amennyiben van kezes, adóstárs a hitelügyletben, akkor tőle próbálják meg behajtani a követelést.

Üdv
-Veraweb-

 
 
 

(Több éves) TB elmaradás

Kalasnyikov | 2014.01.08

Először is szeretnék gratulálni ehhez az oldalhoz! Nem sok ilyen van az biztos...
Az a problémám hogy immáron harmadik éve nem dolgozom (így jövedelmem sincs) és emiatt nem tudtam fizetni a TB-m. A barátnőmmel élek az ő szüleinél így gyakorlatilag az ő jóindulatukon múlik hogy még nem vagyok az utcán. Most viszont az a helyzet áll fent hogy a nav küldött egy levelet hogy fizessem be a tartozásom (ez szerintem olyan 2-300e forint). Tudom hogy erre majd valami méltányossági kérelmet kell elküldenem de azt is tudom hogy ezt mindenkinek visszautasítják mondván hogy a TB-t fizetni kell... Apósom azt mondta hogy innentől kezdve segít hogy be tudjam fizetni a TB-t az adott hónapra de a fennálló tartozás (és gondolom én hogy büntetés) rendezésére nincs mód.+ egyszer voltam orvosnál is míg nem volt TB-m. Bár a doki nem szólt semmit... Egy 100e forintos Suzuki van a nevemen (gondoltam szólok hátha ez is számít). Ha tudna adni valami jó tanácsot akkor nagyon hálás lennék. Mire számíthatok?
Válaszát előre is NAGYON KÖSZÖNÖM!

Re:(Több éves) TB elmaradás

Veraweb | 2014.01.08

Kedves Kalasnyikov!

Örömmel fogadtam a gratulációt)

Azt tanácsolom, hogy mielőbb vegye fel a kapcsolatot a NAV-val, és jelezze fizetési szándékát. Véleményem szerint első lépésként telefonáljon, és tudassa, hogy nem zárkózik el a fizetés elől, majd érdeklődjön fizetési könnyítési lehetőségről.
Ha netán végrehajtás alá kerülne az ügy, akkor a tartozás a többszörösére nő, és nem kerüli el a vagyontárgyak lefoglalását. Említette ugyan a Suzukit, de ha egyelőre nincs foglalható vagyona, akkor bizony addig várnak, míg lesz. Amint lesz munkája, kiadják a letiltást.

Jobb ezeket a kellemetlenségeket megelőzni.

Üdv
-Veraweb-

Re:Re:(Több éves) TB elmaradás

Kalasnyikov | 2014.01.08

Már szavaztam is:)
Köszönöm a tanácsot, hasznos volt! Holnap már megyek is az első sárga csekkemért had örüljenek. :) Nem hangzik túl jól ez a lefoglalásos történet...
Még egyszer nagyon köszönöm!!!

Re:Re:Re:(Több éves) TB elmaradás

Veraweb | 2014.01.09

Nagyon szívesen!

Ha segíthetek még valamiben, keressen bátran!

Re:Re:Re:Re:(Több éves) TB elmaradás

Kalasnyikov | 2014.01.10

Már be is fizettem az e-havit. Esetleg egy annyi kérdésem lenne még hogy a kocsit érdemes lenne-e eladom? Hiszen ha látják hogy van valami tulajdonom akkor gondolhatnak olyanra is hogy "hát ennek pedig biztos van pénze" vagy ilyesmi... és akkor élből elutasítják a méltányosságit. Remélem érthető a gondolatmenet:)

Re:Re:Re:Re:Re:(Több éves) TB elmaradás

Veraweb | 2014.01.10

Igen, érthető a gondolatmenete:-)

Ha csak ezért szeretné eladni az autót, akkor ne tegye. Azért, mert valakinek van a nevén autó, egészen biztos, hogy nem utasítanak el kérelmet.

Üdv

 
 
 

gyerektartás elmaradása miatti végrehajtás

Krisztina | 2014.01.05

Üdvözlöm,idén Júniusban váltam el férjemtől melynek sajnálatos végeredménye az lett hogy két kisfiunkat ő neveli..mivel a válóper alatt megbizási szerződéssel 120000 ft nettó jövedelmem volt igy az alapján havi 40000ft gyerektartást megállapitott a biróság amit egészen szeptemberig fizettem is de a munkám megszűnt és jelenlegi párom hónapokra külfödre kellett hogy utazzon családi és egészségügyi okok miatt..jeleztem a volt férjemnek hogy sajnos pár hónapig képtelen vagyok fizetni és ezt látszólag meg is értette ..viszont most kaptam a birósági végrehajtótól levelet a behajtásról...jelen pillanatban nincs munkám és egy butorozottan bérelt lakásban élek ahol minden vagyon tárgy a tulajdonosé és amit a párom tart fent és persze sajnos engem is..viszont a volt férjemmel még nem irtuk alá a vagyonmegosztást...igy jelenleg kettőnk közös tulajdona még a ház amiben ők élnek és az ingóságok sem kerültek megosztásra..ilyen esetben mire számithatók a végrehajtótól?

Válaszát előre is köszönöm

Re:gyerektartás elmaradása miatti végrehajtás

Veraweb | 2014.01.06

Kedves Krisztina!

Az Ön tulajdonrészét lefoglalhatja a végrehajtó, és elárverezheti. Esetleg egy végrehajtási kifogást benyújthat a bíróságra (a kifogást a végrehajtónak kell átadni, ő továbbítja a bíróság felé), kérheti az eljárás felfüggesztését a vagyonmegosztásig. 
Ezt a végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon belül kell benyújtani. Sajnos illetékköteles, 15.000 Ft.

Férjével nem tud megegyezni, hogy kérje az eljárás szüneteltetését a vagyonmegosztásig? Ez lenne a legjobb megoldás.

Üdv
-Veraweb-

végrehajtás

affaire | 2014.01.03

Van egy takarék szövetkezetes személyi kölcsönöm ami sajnos nem fizetés miatt végrehajtásra került. Mely 2008 júliusában lett felvéve 1millió ft.Kb 2év után nem tudtuk fizetni húztuk halasztottuk tudom nem jól tettük. De 2012 júliusban kaptunk egy kimutatást miszerint a tartozás 1320858 ft ebből a tőke 872778 ft.
Végrehajtásra került sor a fizetésemből vonják én voltam a kezes. Ezzel eddig semmi baj csak azt nem értem hogy miért akarnak behajtani rajtam 2.2 milla összeget? Ezt küldte ki a végrehajtó. Ez ellen lehet e tenni valamit vagy roskadjak bele a visszafizetésbe?
Ugyanis én ugy tudom hogy a takarék évente ugyanúgy rárakja az éves kamatot igy amennyit egy évben befizetek azt év végén viszi a kamat. Igy sose lesz vége a hitelnek.

Re:végrehajtás

Veraweb | 2014.01.03

Tisztelt affaire!

Egyrészt a kamatok, másrészt a végrehajtói díjak miatt emelkedett a követelés összege.
Deviza alapú a hitel?

A végrehajtási törvény szerint a végrehajtó munkadíja az ügyértéktől függ, melyet itt tud megnézni: 

https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99400014.IM

Ha nem tudja megnézni, jelezze, és részletezem Önnek.

Azt tudom tanácsolni, próbáljanak megegyezni a takarékkal kamatmentes részletfizetésben. Egy próbát mindenképpen megér.

Üdv
-Veraweb-

Re:Re:végrehajtás

affaire | 2014.01.03

Nem deviza, ez forint alapú.
Én nem látom hogy majdnem 1millió lenne a végrehajtó díja...
Nem lehet megegyezni a takarékkal próbáltunk. Irtunk neki levelet. De nem is válaszolt.
Ez a hivatalos uzsorakamat akkor...

Re:Re:Re:végrehajtás

Veraweb | 2014.01.04

Kérjen a takaréktól időszaki részletes kimutatást, amely tartalmazza a a befizetéseit tőke és kamat bontásában.
Ezt kötelesek megküldeni Önnek, ha kéri.

Re:Re:Re:Re:végrehajtás

affaire | 2014.01.05

Köszönöm!

még annyit szeretnék hogy az tényleg igaz hogy minden évben ugyanúgy rányomhatják a kamatot? Vagyis a végrehajtásra került összeg folyamatosan nő.

Re:Re:Re:Re:Re:végrehajtás

Veraweb | 2014.01.06

Igen, ez így igaz.
A töke tartozás kamatozik.
Az az összeg nem kamatozik, amit a végrehajtást kérő kifizet a végrehajtónak (fmh eljárási illeték, végrehajtási eljárási illeték, és a végrehajtói költség).

Üdv
-Veraweb-

 
 
Márton János | 2013.05.06  hitelkártya tartozás behajtás
 
Helló! Van egy hitelkártya tartozásom, volt behajtónál is, aztán kaptam egy részletfizetési megállapodást a banktól. Nehezen tudtam fizetni azt is, vagy 11-12 havi elmaradásom van. Most küldtek egy levelet, hogy 8 napon belül fizessek be 412.000 forintot. Van értelme írásban megkérni őket, hogy ha befizetek most 25.000-et, utána 10.000 forintosával törlesztek októberig, mert akkor már egy összegben tudnám visszafizetni. Vagy megkerülni úgy a bírósági eljárást, hogy automatikusan vonhatják a jövedelmem 33%-át. Semmi ingóságom, ingatlanom nincs, csak az árvaellátásom, félek, hogy nagynénjéméknek a bejelentett lakcímemen baja lehet ebből.Októberig kéne csak kihúznom valahogy. Mit tegyek?
 

Veraweb | 2013.05.06

 

Kedves Márton János!

Egy próbát mindenképpen megér, legrosszabb esetben nemleges választ kap. 
Azt javaslom, ne csak írásban, hanem személyesen vagy telefonon is jelezze a fizetési hajlandóságát, és feltétlenül tudassa, hogy októberben a fennmaradó tartozást egy összegben tudja majd rendezni.

A bank nem fogja letiltatni a jövedelmét, ezt már a végrehajtó intézi.

Üdv

-Veraweb-

 

kék ég | 2013.05.02 (végrehajtás)

Tisztelet Vereweb Olyan problémával fordulok Önhöz hogy bedőlt hiteles vagyok csak részben tudom fizetni, a hiteleket sorra mondják fel Magyarországon.Külföldi számláról utalok magyar számlára ahonnan tovább utalok tartozásaimba.A kérdésem az lenne hogy a végrehajtó,bíróság mivel Magyarországon nincs semmim csak egy bankszámlaszámom kérhet e számlatörténetet a magyar számlámról illetve így megtudhatja e a külföldi számlaszámomat és ha igen akkor mit tehet vele?Válaszát előre is köszönöm

Veraweb | 2013.05.02

Tisztelt kék ég!

A végrehajtónak a törvény szerint igen sok lehetősége van a kötelezett vagyonának felkutatására. Magyarországon lévő számlaszámot lefoglalhatja, inkasszót tehet rá.
Külföldön lévő számlaszámot, vagyont legjobb tudásom szerint nem tud foglalni.

Üdv
-Veraweb-

 

 

Teréz | 2013.04.19 (telefon)
Tisztelettel!
Egy kérdést szeretnék feltenni!Pannon ZRT-nél volt tartozásom amelyett nem tudtam fizetni,a régi címemre mentek a levelek amelyeket a volt férjem vett át,majd megállapodást kötöttem a Pannonal és az akkori 120000 Ft-os tartozásból 72000Ft körüli összeget befizettünk.Utána nem tudtam fizetni és kaptam ügyvédi felszólítást amelyben már megint 90000Ft körüli követelés volt.Akkor befizettem 12579Ft de megint elakadt a fizetés.Mindenről tájékoztattam az ügyvédet,lakcím és név változásról is.Az utólsó levelet 2011.09.16-án kaptam,erre a levélre megkerestem az ügyvédet,az anyagi és szociális körülményeimet figyelembe véve kértem az akkor 50000FT-os tartozásom eltörlésének kérését illetve a felére csökkentését.Semmi választ nem kaptam,de ezzel a Pannon Zrt is megkerestem tőlük sem kaptam választ.2011.09.16-tól semmilyen megkeresést nem kaptam sem ügyvédtől sem a Telenortól.2013.04.19-én végrehajtói levet kaptam 57777Ft és költség behajtására amely17000Ft.Az lenne a kérdésem mit tudok tenni ebben az esetben és hogy mennyi idő után évülhet el,ha semmilyen levél nem jön ügyvédtől sem Telenortól.
Tisztelettel! Teréz!

Veraweb | 2013.04.19

Tisztelt Teréz!

Az elévülési idő 5 év, azonban ez az Ön esetében nem áll fenn.
Érdemes tudni, hogy az elévülési időt bármely végrehajtási cselekmény megszakítja, tehát végeredményben sosem évül el a tartozás.
Pl., ha Ön 4,5 éve nem kapott semmit, majd ezek után érkezik egy fizetési felszólítás, akkor ettől az időponttól ismét elölről kezdődik az elévülési idő.

A szolgáltatóhoz küldött kérelmet tértivevénnyel ellátva adta fel?

Akár telefonon is érdemes felvenni a kapcsolatot a végrehajtást kérővel, mert az eljárás bármely szakaszában van lehetőség megállapodásra (akár egy vállalható részletfizetés formájában)!

Véleményem szerint mielőbb próbáljon megegyezni, mert minél később rendezi, annál nehezebb lesz, mert a kamatok miatt csak "dagad" a követelés.

Tisztelettel:
-Veraweb-

 

Teréz | 2013.04.19 (telefon 2)

Igen tértivevénnyel adtam fel a szolgáltatóhoz és az ügyvéd úrnak is amelyek megvannak.Szeretném kérdezni tudok-e kérelmezni valamit mert Szociális lakásban lakunk 6-an és mindig az anyagi nehézségek miatt szakad meg a részletfizetés.A férjem minimálbéren,én gyesen,és három iskoláskorú.
Tisztelettel! Teréz!

Veraweb | 2013.04.19

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez panaszt nyújthat be, hogy nem válaszoltak az Ön megkeresésére, illetve érdemes a Pénzügyi Békéltető Testület segítségét kérni (elérhetőségüket megtalálja a Verweb-en a hasznos fülre kattintva, a hasznos linkek menüpont alatt), talán itt meg tudnak egyezni egy esetleges -akár kamatmentes- részletfizetésben.

Tisztelettel:
-Veraweb-

 

Teréz | 2013.04.19 (telefon 3)

Nagyon szépen köszönöm a válaszát.Megkeresem a Pénzügyi Békéltető Testületet és panaszt teszek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél.

Tisztelettel:Teréz

 

Veraweb | 2013.04.20

Örülök, hogy tudtam segíteni!

-Veraweb-

 

Judit | 2013.04.08 (Behajtás-tájékoztatás nélkül)

Üdvözlöm! A párom problémájával kapcsolatosan fordulnék Önhöz. Néhány évvel ezelőtt felvett 600 000 Ft személyi hitelt, melyet fizetett mindaddig, mígnem elveszítette az állását. Ekkor a tartozás 400 000 Ft volt. Három hónap után átadta a bank behajtó cégnek, elkezdett fizetni. Hol ennyit, hol annyit, de minden hónapban rendszeresen (meghatározott törlesztőösszeg nem volt!). A helyzet az, hogy a behajtó cég úgy egy évvel ezelőtt, telefonon követelt közel 2 millió forintot, mely néhány nappal később már csak 1,2 millió volt, és össze-vissza fenyegette a családot, hogy árvereznek, behajtanak, stb.
Ügyvédhez fordultak a szülei, mert a párom külföldön tartózkodott, és az ügyintéző hölgyek állandóan fenyegették a családot késő este is telefonon. Az ügyvéd tanácsára írtak egy levelet a cégnek, hogy a 100 ezer forintos törlesztést nem (ennyit követeltek, ordítozva!!!), de 50 ezer forintot tudnak fizetni havonta. Telefonon az ügyintéző hölgy azt mondta, őt innentől kezdve nem érdekli a dolog, azt csinálnak, amit akarnak. Azóta is fizetik az 50 ezer forintot havonta, de SEMMI értesítést, kivonatot nem kaptak azóta. Ha valóban 1,2 millió az összeg (bár a megvásárolt hiteltartozás 400 ezer Ft volt), akkor ebből 400 ezer Ft-ot kifizettek már. Semmi tájékoztatást nem kapnak, hiába kértek többször is levélben, gyakorlatilag azt sem tudják mennyit kell még fizetniük. Sürgős lenne felvenni velük a kapcsolatot, mert egy örökségből származó ház eladásából most az összes hiteltartozását -jelzáloghitelt is- rendezni szeretné, csak épp senki nem mond semmi információt. Kihez lehet fordulni ilyen panasszal? És milyen lehetőségek vannak, amelyek GYORSAK? Köszönöm válaszát!

 

Veraweb | 2013.04.08

Kedves Judit)

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez tudnak fordulni a panasszal, akik 60 napon belül válaszolnak, illetve a Pénzügyi Békéltető Testület is érdemes megkeresni.
A behajtó cégtől kérjenek egy részletes kimutatást, mikor, milyen összeg került megfizetésre (akár a Pénzügyi Békéltető Testületen keresztül, mert így egészen biztosan megválaszolják).
A Pénzügyi Békéltető Testület elérhetőségét megtalálja a Veraweb-en, a hasznos fülre kattintva, a hasznos linkek menüpont alatt.

Üdv
-Veraweb-

 

 

Molitoron Áron (2013.01.14)

Hogyan kerülhet végrehajtásra a telefondíj elmaradás?
Ismerősöm előző munkahelye biztosított céges telefont és kártyát, amit a munkaviszony megszűnése után nem kértek vissza. A kártyát fél éve használja, nagyjából 30 000 ft számlát felhalmozva.
(Egyébként erkölcsi gondot nem okozott a telefon használata az ismerősömnek, mivel neki legalább 2x ekkora összeggel tartozik a cég.)Nála külön szerződés nincs a kártyáról és a számla sem hozzá érkezik.

Most azzal fenyegetőzik az exmunkáltató, hogy ha holnapig nem fizeti ki az egyenleget, akkor végrehajtásra adják a dolgot.
Mit tegyen ebben a helyzetben? Behajthatják rajta a pénzt? Kérje be a szerződést és az elmaradt számlákat a cégétől?

Veraweb (2013.01.14)

Az összeg behajtató az ismerősén.
Első lépésként (ha a munkáltató komolyan gondolja), fizetési meghagyást kér ellene. Ennek kézhezvételétől számított 15 napon belül ellentmondással élhet. Ebben az esetben peres eljárás lesz.
Ha nem történik meg az ellentmondás 15 napon belül, akkor a fizetési meghagyás jogerőre emelkedik. Ezek után kerül végrehajtóhoz a követelés.
Ha az ismerőse úgy dönt, hogy kifizeti a számlákat, akkor mindenképpen kérje el a munkáltatótól a számlaleveleket (itt arra gondolok, nehogy "'bemondásra" fizessen x összeget).

Viszont, ha a cég is tartozik az ismerősének, akkor ő is kérhet fizetési meghagyást a cég ellen:-)
 

Molitoron Áron (2013.01.19)

Tisztelt Veraweb!

Ismerősöm elkérte a számlaleveleket és a szerződését, mondván anélkül nem hajlandó fizetni. (jogosan) Eltelt 5 nap és nem jelentkezett a munkáltató.
Szerintem csak blöff volt. Úgy érzem a szerződés szerint a cég a számlafizető.(a számla is a céghez érkezik, ez is ezt mondatja velem) Ebben az esetben ugye nem kell fizetnie az ismerősömnek?

Veraweb (2013.01.19)

Valóban "érdekes", hogy nem hajlandók átadni a számlaleveleket.
Ritkán szoktam azt tanácsolni, hogy valaki ne fizessen, de ebben az esteben véleményem szerint addig semmiképpen se adjon a volt munkáltatónak pénzt, míg nem látja a számlát.

Viszont az sem megoldás, ha az ismerőse tovább használja a telefont. Javaslom, adja vissza a volt munkáltatónak, és amennyiben még mindig nem kapta meg az elmaradt fizetést, jelezze, hogy "megteszi a szükséges jogi lépéseket".


 

Mimi (2013.01.08.)

Tisztelt Veraweb!
Egy tartozásom sajnos már végrehajtóhoz kerölült. Ha egy összegben megfizetem a tartozásom annak, aki kérte ellenem a végrehjatást, akkor is ki kell még fizeni a végrehajtó által rákerült + költségeket?

Veraweb (13.01.08.)

Tisztelt Mimi!
Igen, sajnos nem elég csak a tőketarozást kifizetni, mert ellenkező esetben nem szűnik meg a végrehajtási eljárás Ön ellen.

Ildi (2013.01.06)

Volt egy élettársam, aki elköltözött. Hagyott hátra egy halom rezsiszámlatartozást, de ügyvéd előtti hitelesítéssel elismerte azon időszakot.
Mi a teendőm hova forduljak mert a bíróság ilyen végrehajtással nem foglalkozik?? közjegyző és ha igen mit kell kérni tőle.
A volt élettársamnak van folyószámlája mire kapja a fizetést erre a letiltást közjegyzőnél kell kérni? köszönöm Ildikó

Veraweb (2013.01.06)

Kedes Ildi!

Első lépésként keressen fel egy közjegyzőt. A fizetési meghagyás kibocsátására valamennyi közjegyző az ország egész területére általános illetékességgel rendelkezik. Érdemes tudni, hogy fizetési meghagyásra válaszként érkezhet ellentmondás a volt élettársa részéről. Amennyiben törvényes határidőn belül ez nem történik meg, a fizetési meghagyás jogerőre emelkedik. Ezt követően a közjegyző elrendeli a végrehajtást. A végrehajtási lap a MOKK (Magyar Országos Közjegyzői Kamara) rendszerén keresztül elektronikus közokiratként kerül kiállításra, majd a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elektronikus rendszerén keresztül kerül megküldésre a végrehajtónak.

A munkabér letiltást a végrehajtó intézi, ő keresi fel írásban az adós munkáltatóját (ha az adós a felszólítás után sem fizet). Amennyiben a munkabért nem terheli megelőző tartozás, akkor megkezdődik a letiltás. A munkáltató általában a végrehajtó letéti számlájára utalja a levonandó összeget, majd a végrehajtó továbbítja az Ön részére.